NAVIGATIE:
Ervaar-Anders » Het Ervaar-Anders Boek


Het Ervaar-Anders Boek
Stel-je-voor-cirkels
Djim Vervaart ontwikkelde een unieke methode voor de begeleiders die werkzaam zijn bij de door hem opgerichte zorgorganisatie Ervaar-Anders. De doelgroep van Ervaar Anders zijn jongeren en volwassenen in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar, met meervoudige stoornissen, beperkingen en/of gedragsproblematiek.

De methode is vormgegeven vanuit de overtuiging dat de kracht van bewustzijn zorgt voor bewuste keuzes. De visie van Ervaar-Anders is dat door een cliënt dichter bij zijn eigen ‘ik’ te laten komen, er een veranderingsproces in gang wordt gezet waarmee de cliënt zijn zelfredzaamheid vergroot en hij zijn plek in de maatschappij kan vinden.

Met dit boek wil Djim niet alleen de begeleiders van zijn eigen organisatie, maar ook alle anderen die werkzaam zijn in deze sector laten kennismaken met de methode ‘Ervaar-Anders’.

Speciaal voor deze methode zijn de Stel-je-voor-cirkels ontworpen. Dit zijn 42 tastbare cirkels, met daarop afbeeldingen en kernwoorden om processen en gesprekken met de cliënt en zijn omgeving visueel te ondersteunen. De cirkels zijn weliswaar een hulpmiddel, maar zijn heel prominent in alle processen aanwezig. Ze vormen het hart van de methode. In dit boek wordt elke cirkel uitgebreid besproken aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden, de visie van Ervaar-Anders en een grondgedachte waarbij de cliënt centraal staat in zijn ontwikkeling.Copyright Ervaar-Anders 2020. Alle rechten voorbehouden
Mon Plaisir 89 A, 4879 AM Etten-Leur | +31(0)6 460 110 51
Bekijk hier onze Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | Rechten afbeeldingen | Contact opnemen